Closed Thread Icon

Topic awaiting preservation: sessions & php (Page 1 of 1) Pages that link to <a href="http://ozoneasylum.com/backlink?for=22678" title="Pages that link to Topic awaiting preservation: sessions &amp;amp; php (Page 1 of 1)" rel="nofollow" >Topic awaiting preservation: sessions &amp; php <span class="small">(Page 1 of 1)</span>\

 
kronk
Bipolar (III) Inmate

From: Sydney, Australia
Insane since: Jun 2004

posted posted 07-23-2004 21:31

i have tried everythingbut my php session will not work.

i have started the session on each page, registered the session on the first page but on the next i cannot call it. i have run if statements on the first page, to check if sesion has been registered, which it has, yet on the next page i cannot call the session, all i get is an error unspecified variable or similar

what am i doing wrong???

the only way i can get it going is to place "?SID" at end of all url's which is a real nightmare cause i got some weird functions to write.

i have even played around with the php.ini file to change some of the settings, but still no good.

i am studying php, and other people in my class are having similar issuses with session data!

any suggestions or help? i have read all itmes on the php.net site regarding sessions but still seem to have errors, most probably i have bad syntax or similar problem.

thanks in advance.

Tyberius Prime
Paranoid (IV) Mad Scientist with Finglongers

From: Germany
Insane since: Sep 2001

posted posted 07-23-2004 21:46

well... such problems are kinda hard to debug if you don't give us any real data... just a description is not enough, we need the sources in question.

make sure you're using either session_register() or $_SESSION (which needs to be capitalized).
Maybe you'd also like to read our Basic PHP Session Tutorial.

Also, your browser needs to accept cookies for sessions to work.

Post some code, and we'll see.

so long,

->Tyberius Prime

kronk
Bipolar (III) Inmate

From: Sydney, Australia
Insane since: Jun 2004

posted posted 08-18-2004 02:40

i am still trying to get the sessions working, sorry but my code works properly i tested it on the pc server at school, no problems there.

could it possibly be in the browser settings, i keep changing them trying to get it going but nothing, i also keep trying to configure my zonealarm but to no effect,

any suggestions

DmS
Maniac (V) Inmate

From: Sthlm, Sweden
Insane since: Oct 2000

posted posted 08-18-2004 14:17

I've had this problem locally since my IE suddenly stopped accepting cookies from localhost...
Never did get it running after that...
It works in other browsers though, go figure... *
/Dan

{cell 260}
-{ a vibration is a movement that doesn't know which way to go }-

kronk
Bipolar (III) Inmate

From: Sydney, Autralia
Insane since: Jun 2004

posted posted 08-18-2004 17:36

mine was working just fine, then i booted up, ran localhost and then nothing... ie6, firefox9, netscape7 none of em accept cookies or session data

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Need a web site made? don't have much $$$ to spend? I have 3 spaces to fill as I am looking to increase my portfolio! I will make your site for you.

Visit 10/6 Web Solutions today!

« BackwardsOnwards »

Show Forum Drop Down Menu