Closed Thread Icon

Topic awaiting preservation: IE problem..... (Page 1 of 1) Pages that link to <a href="http://ozoneasylum.com/backlink?for=25441" title="Pages that link to Topic awaiting preservation: IE problem..... (Page 1 of 1)" rel="nofollow" >Topic awaiting preservation: IE problem..... <span class="small">(Page 1 of 1)</span>\

 
wrayal
Bipolar (III) Inmate

From: Cranleigh, Surrey, England
Insane since: May 2003

posted posted 04-06-2005 16:11

I was looking at a concept for a front page, when someone suggested I stick in moving links. Lame yes, but I fiddled just to see what wold work, randomize it and stuff.

I came up with this: http://wraypa1.demon.co.uk

Works happily for me and a few friends in both IE and firefox. But, for one friend it just refused to work in IE. The links are stuck in the top-left before being shifted - but that shifting never began. Any ideas? I'm going to emove this and change it to HTML/CSS only, but I was just wondering....


Wrayal

Meh, one day I'll have a website worth seeing...honest

WebShaman
Maniac (V) Mad Scientist

From: Happy Hunting Grounds...
Insane since: Mar 2001

posted posted 04-06-2005 16:33

I'm using IE 6.0 (at work) and the links "stick" to the far lefthand corner for me, as well.

wrayal
Bipolar (III) Inmate

From: Cranleigh, Surrey, England
Insane since: May 2003

posted posted 04-06-2005 16:39

Huh, weird....I'm using IE6 and it's working fine for me, as I said....

Oh well, if no-one really knows why, it's no big deal. It's a shamefull script anyway

Meh, one day I'll have a website worth seeing...honest

poi
Paranoid (IV) Inmate

From: France
Insane since: Jun 2002

posted posted 04-06-2005 16:55

I see nothing wrong in IE. It's works exactly like in FireFox.

I'm using w2k SP4 and IE 6.0.2800.1106 SP1; Q833989; Q823353;

And it worked correctly in Opera 8 beta2 too. The elements seemed to stay a bit longer in the top left corner, but nothing to worry about.

[edit] For accessibility and standard compliance sake I'd rather put the links in a plain UL. That way, it'd work with JavaScript disabled, and it'd be easier to maintain the links. [/edit]



(Edited by poi on 04-06-2005 16:58)

wrayal
Bipolar (III) Inmate

From: Cranleigh, Surrey, England
Insane since: May 2003

posted posted 04-06-2005 16:58

Oh, I love web programming :\

Well, I better make most of my site html/CSS only, then have a link to my JS pages with a big warning sign

Meh, one day I'll have a website worth seeing...honest

DmS
Maniac (V) Inmate

From: Sthlm, Sweden
Insane since: Oct 2000

posted posted 04-06-2005 20:49

"Get a decent browser"

Hrrrmmmpfft... Now exactly what's wrong with Safari? Or FF on mac for that matter
/Dan

{cell 260} {Blog}
-{ “The Internet treats censorship as a malfunction and routes around it.” (-Barlow, John Perry) }-

Nathus
Bipolar (III) Inmate

From: Minnesota
Insane since: Aug 2003

posted posted 04-06-2005 23:06

It doesn't work in FF or IE for me.

wrayal
Bipolar (III) Inmate

From: Cranleigh, Surrey, England
Insane since: May 2003

posted posted 04-06-2005 23:09

Hehe, sorry, I've been updating it in the past few mins - it's entirely possible I screwed it. ALso, I put up a 'new' front page - try http://wraypa1.demon.co.uk/old_index.html for the old one that had issues

Meh, one day I'll have a website worth seeing...honest

TwoD
Nervous Wreck (II) Inmate

From: Sweden
Insane since: Aug 2004

posted posted 04-07-2005 14:51

Links are stuck in IE6 in school, don't know if it works at home yet... gonna take a closer look at this problem.

/TwoD

WebShaman
Maniac (V) Mad Scientist

From: Happy Hunting Grounds...
Insane since: Mar 2001

posted posted 04-07-2005 16:01

Still stuck...

wrayal
Bipolar (III) Inmate

From: Cranleigh, Surrey, England
Insane since: May 2003

posted posted 04-07-2005 17:31

WS: which one? http://wraypa1.demon.co.uk/old_index.html or http://wraypa1.demon.co.uk/ ?

Meh, one day I'll have a website worth seeing...honest

BillyRayPreachersSon
Bipolar (III) Inmate

From: London
Insane since: Jul 2004

posted posted 04-09-2005 13:07

I'm surprised it works in Firefox at all, given that you're not specifying "px" for the top and left properties when setting them.

Do this, and maybe add a valid DOCTYPE, and I see no reason why it won't work in most browsers.

Dan

BillyRayPreachersSon
Bipolar (III) Inmate

From: London
Insane since: Jul 2004

posted posted 04-09-2005 13:09

Incidentally, the links stay in the top left for me when my IE window is below a certain size. At fullscreen they fly perfectly, so I can only assume this is something to do with the width / height detection routines. Again, these will be affected by a DOCTYPE, too.

Dan

wrayal
Bipolar (III) Inmate

From: Cranleigh, Surrey, England
Insane since: May 2003

posted posted 04-09-2005 18:02

Ah yes, perhaps a divison by zero or something somwhere along the line. The path accounted for resolution and everything, but I guess under a certain size this would happen. I knew firefox would work from using this method in the past. But all round it's not a great script, so I just made it static as it is now, and moved onto my silly platformer thing

Wrayal

Meh, one day I'll have a website worth seeing...honest

TwoD
Nervous Wreck (II) Inmate

From: Sweden
Insane since: Aug 2004

posted posted 04-10-2005 13:28

The old index page doesn't work for me in IE6 unless you have the page in fullscreen when loading it..

/TwoD

« BackwardsOnwards »

Show Forum Drop Down Menu