Closed Thread Icon

Topic awaiting preservation: OpenGL Error Pages that link to <a href="http://ozoneasylum.com/backlink?for=25751" title="Pages that link to Topic awaiting preservation: OpenGL Error" rel="nofollow" >Topic awaiting preservation: OpenGL Error\

 
Author Thread
templar654
Paranoid (IV) Inmate

From: your backyard!
Insane since: Apr 2004

posted posted 05-13-2005 16:35

As usual templar returns all confused over what ends up to be a seemingly simple problem!

Here it is. Before and by that I mean about a year ago or so! I installed Medal of Honour Allied Assult aka MOHAA - but I guess you knew that - then it worked like breeze no problem and I finished it even! Then came Spearhead. All was well, then came some problems in my PC and I had to format it and what not and so I did! Then after around a year (being now) I felt the urge to test my skills at MOHAA again! And I did! I installed and ran it... but this time it was different... this time I got an error which I have pasted before you like so:

--- Common Initialization ---
Medal of Honor Allied Assault 1.00 win-x86 Dec 6 2001
----- FS_Startup -----
Current search path:
E:\Games\MOHAA\main\Pak5.pk3 (259 files)
E:\Games\MOHAA\main\Pak4.pk3 (593 files)
E:\Games\MOHAA\main\Pak3.pk3 (669 files)
E:\Games\MOHAA\main\Pak2.pk3 (4722 files)
E:\Games\MOHAA\main\Pak1.pk3 (772 files)
E:\Games\MOHAA\main\Pak0.pk3 (11175 files)
E:\Games\MOHAA/main

----------------------
18190 files in pk3 files
execing default.cfg
execing menu.cfg
execing newconfig.cfg
Config: unnamedsoldier.cfg
couldn't exec configs/unnamedsoldier.cfg
couldn't exec localized.cfg
execing autoexec.cfg
Unknown command "fov"
couldn't exec custom.cfg
...detecting CPU, found Intel Pentium III

------- Input Initialization -------
Initializing DirectInput...
Couldn't set DI coop level
Falling back to Win32 mouse support...
------- Input Initialization Complete ------- 23
You are now setup for easy mode.
----- Client Initialization -----
Called FadeSound with: 0.000000
----- Initializing Renderer ----
----- R_Init -----
Initializing OpenGL subsystem
...initializing QGL
...calling LoadLibrary( 'C:\WINDOWS\system32\opengl32.dll' ): succeeded
...setting mode 3: 640 480 FS
...using colorsbits of 16
...calling CDS: ok
...registered window class
...created window@0,0 (640x480)
Initializing OpenGL driver
...getting DC: succeeded
...GLW_ChoosePFD( 16, 16, 0 )
...35 PFDs found
...GLW_ChoosePFD failed
...GLW_ChoosePFD( 16, 16, 0 )
...35 PFDs found
...GLW_ChoosePFD failed
...failed to find an appropriate PIXELFORMAT
...restoring display settings
...WARNING: could not set the given mode (3)
...shutting down QGL
...unloading OpenGL DLL
...assuming '3dfxvgl' is a standalone driver
...initializing QGL
...WARNING: missing Glide installation, assuming no 3Dfx available
...shutting down QGL
GLW_StartOpenGL() - could not load OpenGL subsystem

There you have it MOHAA no work! I try on my bro's PC and it works but on mine it seems to have a problem! I don't get it I have Quake installed as well and I know that needs OpenGL as well and that works smoothly, what happened to MOHAA?!?! Do you think it's got some issues with this new build of Windows I installed? The last time I installed it I did it on a different build.

GRUMBLE
Paranoid (IV) Mad Scientist

From: Omicron Persei 8
Insane since: Oct 2000

posted posted 05-13-2005 19:51
quote:
this new build of Windows I installed


LOL. you build windows yourself?


seems as if the problem is the pixelformat. what is this new build of windows you are talking about?

you say you have Quake installed. if by that you mean Quake 1 or 2 then note that these can also run without OpenGL.
to check if OpenGL works correctly try out a little demo. for example: http://www.embege.com/goochshaderdemo/

templar654
Paranoid (IV) Inmate

From: your backyard!
Insane since: Apr 2004

posted posted 05-14-2005 17:07
quote:
GRUMBLE said:

you build windows yourself?



Yo I live in Pakistan, finding software here that isn't in a wrapper or burned somewhere in a basement or some apartment is like finding a needle in a haystack and it's one hell of a big haystack and a teensy little needle!!

By build I mean the latest version someone apparently burned to disk, the one I bought according to the wrapper is "Windows XP (PRO) 2006"... it's Pakistan what would you expect!

By Quake I'm referring to Quake III Arena and I know that needs OpenGL and anyway I've got a couple of OpenGL demo's on my bro system and they work including the link you supplied. There's OpenGL in the system and it's working fine... but why not MOHAA!!

GRUMBLE
Paranoid (IV) Mad Scientist

From: Omicron Persei 8
Insane since: Oct 2000

posted posted 05-14-2005 17:58

ok.
if you have all the latest drivers and updates on your system, then that's the point where i would contact customer support or look at their website for support: http://eatech.custhelp.com/

templar654
Paranoid (IV) Inmate

From: your backyard!
Insane since: Apr 2004

posted posted 05-15-2005 06:03

Hmm I don't know if that's a very wise idea... I bought my copy of MOHAA in a wrapper as well I'll try still...

« BackwardsOnwards »

Show Forum Drop Down Menu