Topic: httpd.conf help (Page 1 of 1) Pages that link to <a href="http://ozoneasylum.com/backlink?for=32396" title="Pages that link to Topic: httpd.conf help (Page 1 of 1)" rel="nofollow" >Topic: httpd.conf help <span class="small">(Page 1 of 1)</span>\

 
I X I
Paranoid (IV) Inmate

From: beyond the gray sky
Insane since: Apr 2004

IP logged posted posted 10-17-2011 15:50 Edit Quote

if this is in the wrong place, feel free to move it.

it's been a long time since I started a thread here, but I know there's gonna be somebody here who can help me. I just started a new job and I'm trying to set up my laptop as a LAMP server. I have everything up and running with the defaults and everything shows up fine when checking 'localhost', but I'm not sure what to put in httpd.conf to set up subdomains. I have added my laptop to the dhcp server's reservations (we run win2k3 server at work) and I can access my site from other computers in the building by typing my computer's name into the browser.

what I'd like to be able to do is something like this:
web.john-laptop -> company website I'm redesigning
it.john-laptop -> a page for logging any IT work I do while I'm here
and so on and so forth


this is what I have so far, and it's not really doing the trick

code:
<VirtualHost *:80>
	ServerName web
	DocumentRoot /home/john/web_root/hhc/

	<Directory "/home/john/web_root/hhc">
		Options Indexes FollowSymLinks MultiViews
		AllowOverride None
		Order allow,deny
		allow from all
	</Directory>

	ErrorLog /tmp/web.hhc.local.error.log
</VirtualHost>

<VirtualHost *:80>
	ServerName it
	DocumentRoot /home/john/web_root/it

	<Directory "/home/john/web_root/it">
		Options Indexes FollowSymLinks MultiViews
		AllowOverride None
		Order allow,deny
		allow from all
	</Directory>

	ErrorLog /tmp/it.hhc.local.error.log
</VirtualHost>



so... any ideas / thoughts?


I know the pieces fit, 'cause I watched them fall away (Maynard J. Keenan)

Blacknight
Paranoid (IV) Inmate

From: INFRONT OF MY PC
Insane since: Dec 2001

IP logged posted posted 10-17-2011 16:14 Edit Quote

As a start i think you need to specifie the whole domain name
ServerName web.john-laptop[.YOURCOMPANIESDOMAIN(might not need this)]

A guess is also that you might need to contact your sysadmin, for him to add the dns entry for web.john-laptop.

I X I
Paranoid (IV) Inmate

From: beyond the gray sky
Insane since: Apr 2004

IP logged posted posted 10-18-2011 00:07 Edit Quote

thanks for the quick reply, blacknight

that sysadmin you speak of would be me =)

I sort of picked up a blanket IT position where they had just been calling a local IT company when they had a major issue. I added the subdomains to the dns server and it looks like everything is going to work now. thanks for the help =)


I know the pieces fit, 'cause I watched them fall away (Maynard J. Keenan)



Post Reply
 
Your User Name:
Your Password:
Login Options: Remember Me On This Computer
 
Your Text:
Loading...
Options: Show Signature
Enable Slimies
Enable Linkwords

« BackwardsOnwards »

Show Forum Drop Down Menu