Topic: 1 pixel line is driving me nuts! (Page 1 of 1) Pages that link to <a href="https://ozoneasylum.com/backlink?for=9718" title="Pages that link to Topic: 1 pixel line is driving me nuts! (Page 1 of 1)" rel="nofollow" >Topic: 1 pixel line is driving me nuts! <span class="small">(Page 1 of 1)</span>\

 
freepam
Nervous Wreck (II) Inmate

From: Carpinteria, CA USA
Insane since: Jun 2002

IP logged posted posted 02-06-2004 17:38 Edit Quote

Hello again,
Can you see why in Hades I get this one pixel line across my background on this page only. I've switched and cut and pasted and can't seem to fix it. It's just not in the code (which is horrible because this was my first site and now I'm renovating it. ) http://www.decadenceweddingcakes.com/celebration.htm
Also what is the best book out on CSS? I need to learn more about it. The one chapter in my dreamweaver book isn't enough.
THanks a lot,
Pam

[Edit: Fixed URL so it's clickable.]

[This message has been edited by Wes (edited 02-06-2004).]

mobrul
Bipolar (III) Inmate

From:
Insane since: Aug 2000

IP logged posted posted 02-06-2004 18:08 Edit Quote

No 1 px line for me, using WinXP with damn near every browser made.
Make sure you're not pulling some cached image or old stylesheet.

Wes
Paranoid (IV) Mad Scientist

From: Inside THE BOX
Insane since: May 2000

IP logged posted posted 02-06-2004 18:57 Edit Quote

The best I can tell is that your main content is causing it. If I remove any part -- for example, "Decadence will design a cake to compliment any theme or special event.
Click on any of the pictures below to see greater detail" -- the gap closes.

My best advice to to simplify those tables. You've got a lot of nesting going on there that really isn't necessary. For example, you've got a whole nested table for holding nothing but one image in that upper-left-hand corner. You've also applied the style "topbkgd" to that image, which doesn't make sense, since the style just defines a background.


DL-44
Maniac (V) Inmate

From: under the bed
Insane since: Feb 2000

IP logged posted posted 02-06-2004 19:52 Edit Quote

I have to agree with Wes - that table setup is purely insane.

The site could really be done without tables at all....but if you ust use tables, simplfiy, simplify, simplify!

I can't see any obvious specific problem that is causing the gap (for me, in Firebird, it is about 7-8 pixles), but the terribly complex heap of table code certainly has something to do with it.


mobrul
Bipolar (III) Inmate

From:
Insane since: Aug 2000

IP logged posted posted 02-06-2004 21:50 Edit Quote

I feel like an idiot now because two people have said they see a line. I swear I don't.

Mind posting a screen shot so I can see what you all are talking about?

kalan
Obsessive-Compulsive (I) Inmate

From: Stirling, ON, Can.
Insane since: Feb 2004

IP logged posted posted 02-06-2004 23:54 Edit Quote

I'm with mobrul, I don't see a line but if I did (just to be repetitive and follow the other sheep) I'd say its definetly

your over-usage of tabltivity. The trouble you've gone to may have hindered more than helped.

Sometimes when I'm on my last straw (if you will) I just comment out blocks of code until I see improvement, just

to narrow down where your bug may be.

kalan, like 'allen' with a 'k'

DL-44
Maniac (V) Inmate

From: under the bed
Insane since: Feb 2000

IP logged posted posted 02-07-2004 01:06 Edit Quote

For mobrul's sake =)



JKMabry
Maniac (V) Inmate

From: out of a sleepy funk
Insane since: Aug 2000

IP logged posted posted 02-07-2004 01:52 Edit Quote

and again for mobrul's sake, that gap doesn't show at greater than the neighborhood of 1220px browser window width, if you were browing in a big window



edit: greater than less than, big difference

[This message has been edited by JKMabry (edited 02-07-2004).]

DL-44
Maniac (V) Inmate

From: under the bed
Insane since: Feb 2000

IP logged posted posted 02-07-2004 05:22 Edit Quote

In that case, this is for everyone's sake - at 1280 (my resolution), I still get that gap - though it is a pixel or so smaller....so perhaps IE only shows a 1 pixel gap, and it goes away at high resoultions, whereas Firebird shows that gap which get a little smaller at higher resolutions.

.

Either way - get rid of AT LEAST 3/4 of that complex table code. Yes, AT LEAST!

Then see how things look. . .

freepam
Nervous Wreck (II) Inmate

From: Carpinteria, CA USA
Insane since: Jun 2002

IP logged posted posted 02-08-2004 03:12 Edit Quote

Ok guys, thanks a lot. I was sick in bed this week so I will start fresh on the darn thing.
I know i was overdoing the tables but, working in Dreamweaver, you can't see background images when you preview so I was using them to be sure of my placement not slipping.
What I never understand is that the other pages don't have the problem with the same code. I keep hoping this will be logical!!
Pam

mobrul
Bipolar (III) Inmate

From:
Insane since: Aug 2000

IP logged posted posted 02-09-2004 14:35 Edit Quote

Thanks DL. I was beginning to think I was craz...er...uh...nevermind.
=)

Anyway, I still don't see it. I am using a bigger than 1220 px wide screen, but just to check, I closed my window to what couldn't be larger than about 200px wide and still no line.
Do away with the tables, no doubt, but I'd still like to know why this is on some and not on others.
Strange.


FlagMan
Bipolar (III) Inmate

From: Calgary Alberta Canada
Insane since: Dec 2002

IP logged posted posted 02-15-2004 06:54 Edit Quote

Either this is a very weird problem, or you fixed it... cause I don't see any line/gap in IE or Firebird...

tuLL
Obsessive-Compulsive (I) Inmate

From: Portugal
Insane since: Feb 2002

IP logged posted posted 02-28-2004 15:00 Edit Quote

I can't see the gap either. I'm using Opera 7

tuLL

Corrupt_Mind
Obsessive-Compulsive (I) Inmate

From:
Insane since: Jun 2004

IP logged posted posted 06-01-2004 12:15 Edit Quote

lol another simple problem... just set the td for that table with valign="top" and it'll knock it back up to the top...the reason for the break is because everyones screen is so big and the left side table isn't big enough in height to fill in that area and by default it puts itself in the center... so either do a valign="top" or a height="100%" i'd do both...

ninmonkeys
Nervous Wreck (II) Inmate

From:
Insane since: May 2004

IP logged posted posted 06-16-2004 13:14 Edit Quote

Your page doesn't validate: http://validator.w3.org/check?uri=http%3A%2F%2Fwww.decadenceweddingcakes.com%2Fcelebration.htm

Neither does your stylesheet: http://jigsaw.w3.org/css-validator/validator?uri=http%3A%2F%2Fwww.decadenceweddingcakes.com%2Fcelebration.htm&usermedium=all

I dont see any space, but it could be from the tables, you have wierd code like this(a TD following a TD with no closing or content between the tags)

code:
<td width="111" valign="top"><td valign="top">



hope that helps



Post Reply
 
Your User Name:
Your Password:
Login Options: Remember Me On This Computer
 
Your Text:
Loading...
Options: Show Signature
Enable Slimies
Enable Linkwords

« BackwardsOnwards »

Show Forum Drop Down Menu